Ik ben Mirjam

Mijn verhaal

Als klein meisje was ik lief en verlegen. Een echte poppenmoeder, maar ook met de laarsjes aan struinen door de boomgaard, want de natuur is waar ik me altijd al prettig voel. Ik was toen al dol op dieren; biggetjes, konijnen, wilde katten, alles ging mee naar huis. Toen brak op eens mijn schooltijd aan en wat viel dát tegen. Van alles ‘moeten’, dat werkte voor mij voor geen meter! Inmiddels weet ik dat ik hooggevoelig ben en dat ik daarmee totaal niet in het keurslijf van het schoolsysteem paste, maar in die tijd probeerde ik me aan alle kanten aan te passen. Zo werd dat dromerige meisje met al haar potentie langzaam onzichtbaar. Een pleaser, die zich vaak angstig en onbegrepen voelde en telkens over haar grenzen geduwd werd.

Wie ik nu

ben?

Ik ben Mirjam: moeder, partner, caretaker, maar vooral ook een bevlogen holistisch therapeute. Het is mijn missie om mensen te helpen bij hun zoektocht naar meer geluk en zichzelf. Ik help jou aan een schatkist vol mooie tools, inzichten en inspiratie, om jouw mooiste leven weer op de rit te krijgen. Dat doe ik op een informele manier, met rust, warmte, geduld en liefde. 

Het is mijn grote wens de wereld een beetje mooier en zachter te maken. Zelf raakte ik door een ingrijpende gebeurtenis, het verlies van ons dochtertje, verzeild in een angststoornis. Ik ben dus ervaringsdeskundige op het gebied van angst, rouw en het verlies van een stilgeboren kind. Ik weet als geen ander hoeveel invloed dit heeft op je leven en hoe zwaar die last voelt. Door die gebeurtenissen kwam ook holisme op mijn pad.

Holistisch Coach en Reiki docent I Mirjam Berends
Reiki Cursussen in de natuur I Mirjam Berends

Hoe ik daar ben
gekomen..

Hoe meer ik leerde over holisme, hoe gekker ik het vond dat we op school niks leren over gevoel en intuïtie. Ik had al een hbo-pedagogiek op zak maar heb die opgevolgd met een hbo-opleiding tot holistisch therapeut. Daarnaast ben ik inmiddels ook reiki teacher. Nu is mijn tijd aangebroken, en mag ik andere lieve, hooggevoelige en angstige vrouwen helpen op het pad naar innerlijke rust en verbinding tussen hart en ziel. 

Ik woon nu in de Achterhoek op de Isedorushoeve, onze Pippi Langkous-boerderij, compleet met honden, katten, paarden, kippen en af en toe een eekhoorntje. En een onkruidje of twee… of drie… Hier kun je je één voelen met de natuur; bloemen plukken, aan het kampvuur zitten, en genieten van het vakantiegevoel. Hier kom je weer helemaal op adem en is er alle ruimte is om te werken aan jouw angst, stress, burn-out, verdriet of andere klachten.

Mirjam is…

Geboren 1968

Opgegroeid In Montfoort

Moeder van 4 lieve kinderen

en partner van Ignald

Hoogsensitief

Al meer dan 35 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg

Tikkeltje rebels

Geen kokkie

Gek op kampvuurtjes in de tuin

Graag ontmoet ik jou bij mij!

Less fear, more joy

Mirjam