Reach for the magic of reiki

Wat gaan we doen?

De natuur om ons heen straalt rust en energie uit. Die universele levensenergie kunnen wij voelen. Tijdens een reiki-cursus op de Isedorushoeve ga je in een veilige omgeving in kleine groepen leren deze energie aan te voelen en in banen te leiden. Je zult zelf reikibehandelingen ontvangen maar dus ook leren geven. Geen zorgen, jij kan dat, en ik ga je leren hoe! Het gaat bij reiki om de verbinding tussen aarde, jezelf en het universum, de Kosmos, of welke andere naam het heeft voor jou. De intentie die jij aan iets geeft, dát is de energie, de kracht van het licht waarmee jij positieve veranderingen teweeg kunt brengen. 

We hebben duizenden jaren geleerd dat onze ratio allesbepalend is. We moeten veel weten, hard werken, schouders eronder en niet klagen. Ons gevoel, onze intuïtie, dat is iets vaags, iets ongrijpbaars, dat we beter niet kunnen laten zien. Terwijl daar juist die magie ontstaat, in jouw unieke energie en jouw zielsverlangen. Door dat weer te leren voelen ga je terug naar je natuur, en kun je vrijheid ervaren en je bewust worden van alle energie om je heen.

Leren hoe jij jezelf en andere kunt helen met behulp van reiki?

Wat kan Reiki voor mij betekenen?

Wanneer jij een reikibehandeling geeft of ontvangt open je de banen waardoor levensenergie, ook wel Chi of Prana, kan stromen. De Reiki-behandelaar vormt met zijn of haar handen een kanaal om die energie te sturen.

Reiki 1

Om te starten met een Reiki 1-cursus heb je geen voorkennis nodig. Dit is hét moment dat je kennis gaat maken met deze prachtige tool. Een mooi cadeau aan jezelf, waar je op alle vlakken van je leven plezier van gaat hebben. Als jij je bewustzijn wil vergroten, weer wil vertrouwen op je intuïtie, en je (oude) leed wilt kunnen helen, dan is deze holistische techniek iets voor jou! Ik kan je leren reiki deel te maken van jouw leven, zodat je het zelfherstellend vermogen van je lichaam zelf kunt activeren en zo beter beschermd bent tegen prikkels van buitenaf. 

Om Reiki op jezelf en andere toe te passen moet je op de juiste frequentie worden ingetuned. Zie het als een radio die niet helemaal op de juiste zender staat, en daardoor ruis ervaart. Door jou op de juiste energie ’zender’ te helpen verdwijnt de ruis. Dat doen we door middel van een inwijding, waardoor deze helende energie tot jouw beschikking komt te staan. We gaan oefenen met het voelen van de reiki-energie, in je eigen lijf en om je heen. In deze eerste cursus leer je voornamelijk om reiki op fysiek niveau in te zetten, door jezelf en een ander te behandelen. Daarnaast ga je ook een en ander leren over chakra’s; de zeven energiepunten in ons lichaam die bij het ontvangen van de juiste energie in balans zijn, maar bij verstoring voor allerlei ‘onverklaarbare’ fysieke en mentale klachten kunnen gaan zorgen.

DUUR:

INVESTERING:

9.30 uur – 15.30 uur

€222,-

inclusief:

Reiki 2

In de Reiki 2 cursus gaan we leren hoe we de technieken, die we in de eerste cursus hebben behandeld, kunnen inzetten om situaties die dat nodig hebben liefdevol, effectief en eenvoudig te transformeren. Je zult ook zien dat je op afstand gebruik kunt maken van deze helende energie. 

We gaan de Reiki-technieken die je eerder leerde krachtiger maken met behulp van drie symbolen. Deze symbolen representeren het fysieke, mentale en emotionele vlak. Om hier controle over te krijgen, zul je eerst aan de slag moeten gaan met jouw eigen blokkades. Dat kan soms even pittig zijn maar ik ben er om je er liefdevol doorheen te leiden. Je zult er lichter uitkomen!

Middels oefeningen en visualisaties ga je jouw Reikibehandeling uitbreiden en op een dieper level toepassen.

DUUR:

INVESTERING:

10.00 uur- 15.30 uur

€275,-

inclusief:

Reiki 3

Wil je je echt verdiepen in de magische wereld van reiki, dan volg je de cursus Reiki 3. Aan het eind van dit traject mag jij jezelf Reiki Master noemen. Let op: dit kan pas wanneer je al minstens een jaar lang met reiki werkt sinds het afronden van je Reiki-2 cursus. Je maakt hiermee namelijk bewust de keuze dat jij zelf de verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen proces. 

We gaan echt de diepte in zodat jij een nog sterkere verbinding krijgt met de energie om je heen. In deze individuele cursus gaan we na een voorbereiding een hele dag aan de slag. Dat begint met een nieuw inwijdingsmoment, waarop jij via een begeleide meditatie toetreedt tot de rangen van Reiki Masters. Vervolgens mag jij het vierde symbool (oftewel het Mastersymbool) gaan leren. Reiki Masters kunnen met dit symbool op een nog dieper niveau connecten met de helende energie in zichzelf en in anderen. 

Het doorlopen van deze cursus zal je transformeren, en je zal in vele aspecten van je leven een groter gevoel van rust, zachtheid en licht ervaren.

DUUR:

INVESTERING:

4 dagdelen

€ 675,-

inclusief:

font